Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-08@23:44:11 GMT

راه ناهموار دست‌راستی‌ها

تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۶۴۸۱۲

راه ناهموار دست‌راستی‌ها

ساعت 24-اگر تا چند ماه پیش فقط مشکل‌شان وحدت بود، امروز پای اختلافات بر سر سرلیستی تهران هم به میان آمده است و هر روز زمزمه‌ای متفاوت از اردوگاه اصولگرایی به گوش می‌رسد؛ یک روز اما و اگرها با فرمان انتخاباتی آیت‌الله مصباح‌یزدی، پدر معنوی جبهه پایداری‌ درباره گزینه اصلح متوجه سعید جلیلی و مرتضی آقاتهرانی می‌شود و روز دیگر بیرق سرهنگ اصولگرا به دست می‌گیرند و سخن از سرلیستی محمدباقر قالیباف به میان می‌آید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هرچه هست به نظر می‌رسد جناح راست که از نمد انتقادات به اصلاح‌طلبان و دولت برای خود در انتخابات 98 کلاهی تصور کرده بودند، این روزها با چالش‌های مختلفی دست به گریبان هستند.

آخرین وضعیت لیست واحد

هر بار که تنور انتخابات داغ می‌شود، تشکل‌های فصلی اصولگرایی آن هم برای رسیدن به وحدت حداکثری نیز ظهور و بروز پیدا می‌کنند. از ائتلاف 1+2 یازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری گرفته تا ائتلاف ۷+۸ انتخابات مجلس دهم؛ ائتلاف‌هایی که چندان موفق نبودند. این آخری، جمنا یا همان جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با رویکردی متفاوت برای دوازدهمین انتخابات ریاست‌جمهوری روی کار آمد و هر چند توانست ۱۶ میلیون رای برای ابراهیم رییسی کاندیدای نهایی این جبهه به ارمغان بیاورد اما نتوانست به عنوان ساز و کاری موفق ادامه حیات دهد و با پایان انتخابات، انتقاد از این جبهه بود که آغاز شد.

حال دوباره با نزدیک شدن به انتخابات مجلس، موضوع وحدت اصولگرایان این‌بار زیر چتر «شورای وحدت» نُقل محافل سیاسیون جناح راست شده است. هر چند نزدیک به یک سال است که از تشکیل شورای وحدت می‌گذرد اما هنوز دود سفیدی از دودکش این شورا برای رسیدن به یک لیست واحد بیرون نیامده. البته اهالی این جناح، امید بسیاری دارند که این‌بار لیست‌شان انشعابی نداشته باشد.

در همین راستا مهدی چمران رییس شورای شهر سابق پایتخت و ازجمله اعضای ارشد جمنا درباره آخرین وضعیت لیست اصولگرایان برای یازدهمین انتخابات مجلس به تسنیم می‌گوید: «روندی که شورای ائتلاف جریان‌های انقلابی دنبال کرده، بسیار خوب بوده و انتظار می‌رود در آینده از انسجام بیشتری برخوردار باشد.» او درباره اینکه گفته می‌شود برای انتخاب سخنگوی شورای ائتلاف دیر شده است، می‌گوید: «اکثر اعضای شورای ائتلاف معتقدند زمان انتخاب و معرفی سخنگو نیست و باید همه سازوکارها نهایی و سپس سخنگو به مردم معرفی شود. تلاش داریم فردی جوان یا نیمه جوان را به عنوان سخنگوی شورا انتخاب و به مردم معرفی کنیم.» در این میان اما خبرهایی درباره نهایی شدن لیست اصولگرایان به گوش می‌رسید که چمران با قاطعیت آن را رد می‌کند و می‌گوید: «اصلا این‌طور نیست. ممکن است برخی درباره برخی گزینه‌های مطرح گمانه‌زنی‌هایی داشته باشند اما فعلا درباره لیست
30 ‌نفره تهران تصمیم‌گیری نکرده‌ایم، چون سازوکار مشخصی را برای انتخاب گزینه‌ها درنظر داریم.»

آن‌طور که چمران می‌گوید این شورا درباره حوزه انتخابیه شهرستان‌ها هم برنامه‌ریزی کرده است. او می‌گوید: «برای لیست 30 نفره تهران، قاعدتا ما باید سه تا پنج برابر لیست که 30 نفر هستند، گزینه داشته باشیم؛ یعنی بین 90 تا 150 گزینه که درنهایت از این تعداد به 30 نفر برسیم. ما برای لیست تهران یا لیست شهرستان‌ها از اصول مشخصی تبعیت کرده و خواهیم کرد؛ ما درنظر داریم گزینه‌هایی به مردم معرفی کنیم که علاوه بر تعهد و کارآمدی از شانس بالایی برای رای‌آوری برخوردار باشند و بتوانند مورد توجه مردم قرار بگیرند.»

راه جدای پایداری

«جبهه پایداری در حال بررسی کردن گزینه‌های مطرح برای معرفی به مردم است اما فعلا هیچ لیستی از سوی جبهه پایداری قطعی نشده است.» این ‌را قاسم روانبخش از اعضای شورای مرکزی جبهه پایداری می‌گوید. جمله‌ای که نشان می‌دهد اتفاقا برخلاف صحبت‌های مهدی چمران اوضاع اصولگرایان در ماجرای رسیدن به وحدت خیلی هم خوب
به پیش نمی‌رود و دست‌کم ساز پایداری با دیگران کوک نیست.

روانبخش در پاسخ به این پرسش که احتمال ائتلاف جبهه پایداری با شورای ائتلاف چقدر است، به تسنیم می‌گوید: «اخیرا برخی اعضای جبهه پایداری با آیت‌الله موحدی کرمانی دیدار داشته‌اند و در این جلسه درباره لیست همراهی بیشتر نیروهای انقلاب بحث و بررسی ‌شده است؛ جبهه پایداری اعلام کرده که اگر شورای ائتلاف براساس شاخص‌های انقلابی عمل کند، می‌توان به همراهی و ائتلاف خوش‌بین بود.» نکته مهم صحبت‌های روانبخش آنجاست که می‌گوید: «به نظر می‌رسد که گزینه‌های اشتراکی به جبهه پایداری در شورای ائتلاف در سراسر کشور و تهران زیاد باشد که امیدوار هستیم که این اشتراکات به حداکثر ممکن برسد؛ اعضای جبهه پایداری همراهی با دیگر گروه‌های انقلابی از جمله شورای ائتلاف را برای خود یک اصل می‌دانند اما براساس اصول و شاخص‌های تعیین‌شده عمل خواهند کرد.» او ادامه می‌دهد: «جبهه پایداری، اکنون در شورای ائتلاف حضور ندارد و عضوی از این شورا نیست اما تعامل با این شورا را موردنظر دارد.»

این صحبت‌های روانبخش نشان می‌دهد «در» جبهه پایداری بر همان «پاشنه» سابق می‌چرخد؛ یعنی موضوعی که تیر ماه 98 از زبان مرتضی آقاتهرانی، دبیرکل جبهه پایداری بیان شد. او پیش از این از مدل انتخاباتی جبهه‌ پایداری خبر داده و گفته بود: «جبهه پایداری براساس بررسی‌ها و استفاده از تجارب گذشته خود با جریان‌های انقلابی برای انتخابات مجلس در سال جاری به مدلی برای هم‌افزایی و وحدت رسیده است و براساس آن مدل، ارتباطات و فعالیت‌های خودش را با دیگر تشکل‌های انقلابی در جهت تحقق گفتمان انقلاب اسلامی و روی کارآمدن مجلس انقلابی عملیاتی می‌کند.»

مانور سرلیستی قالیباف

محمدباقر قالیباف پس از گذشت بیش از 2 سال از آخرین انتخاباتی که در آن کاندیدا شده بود، بازهم دست به کار شده و برای آنچه تحت عنوان «نواصولگرایی» در سر می‌پروراند، نه منتظر رخصت اصولگرایان شده، نه در او عزمی دیده می‌شود که دنباله‌رو تصمیماتی و فرمان‌هایی باشد که از درون اردوگاه اصولگرایی صادر می‌شود. هر چه به انتخابات نزدیک می‌شویم، اصرار قالیباف بر عملیاتی کردن ایده‌هایش بیشتر از قبل می‌شود. قالیباف که در رکورد نام‌نویسی برای انتخابات ریاست‌جمهوری با محسن رضایی رقابت می‌کند این‌ روزها اسمش در میان افرادی قرار می‌گیرد که گمانه‌زنی‌ها درباره حضورش در میدان رقابت انتخاباتی مجلس هم به گوش می‌رسد و آن‌طور که نزدیکانش درباره او می‌گویند، به نظر می‌رسد این حرف‌ و حدیث‌ها چندان هم در مقام گمانه‌زنی نیست و سرهنگ اصولگرا می‌خواهد میدان بازی را از پاستور به بهارستان تغییر دهد.

هرچند رضا شیران خراسانی از نمایندگان نزدیک به قالیباف چندی پیش در مصاحبه‌ای با خبرآنلاین با قطعیت گفته بود که قالیباف از تهران و مشهد کاندیدا نمی‌شود اما چندی پیش محسن پیرهادی از نزدیکان قالیباف درمورد گمانه‌زنی‌ها درباره حضور قالیباف به عنوان سرلیست انتخابات مجلس یازدهم از حوزه انتخابیه تهران یا مشهد، گفته است: «برداشت شخصی من این است که در صورت نامزدی در انتخابات، ایشان از حوزه انتخابیه تهران به مجلس ورود کنند، اما اینکه تصمیم قطعی ایشان چیست، باید منتظر ماند و دید و نظر بنده گمانه‌زنی است و قطعی نیست.»

با وجود آنکه طیف قالیباف تلاش‌ دارند، او را به عنوان سرلیست اصولگرایان در تهران معرفی کنند، مهدی چمران از حلقه اصلی شورای ائتلاف درباره سرلیستی قالیباف در لیست نهایی شورای ائتلاف به تسنیم می‌گوید: «تاکنون هیچ بحثی درباره سرلیستی نشده است و هر اتفاقی ممکن است درباره سرلیست درست یا غلط باشد اما تاکنون هیچ بحثی نشده است. برخی رسانه‌ها درباره سرلیست شورای ائتلاف نظرات و گمانه‌زنی‌های خود را مطرح کرده و هر روز اسم یکی از اصولگرایان شاخص را مطرح می‌کنند در حالی که ما تاکنون هیچ صحبتی با هیچ‌ فردی نکرده‌ایم.»

از سوی دیگر اما احمد توکلی درباره اجماع اصولگرایان برای سرلیستی قالیباف به نامه‌نیوز گفته است: «عقلانی است که سرلیست شود، زیرا چهره‌ای شناخته ‌شده است و مردم تهران اگر برخورد سیاسی نکنند به او رای می‌دهند، زیرا از چنین شخصیت‌هایی خوش‌شان می‌آید.» او همچنین درباره شانس قالیباف برای ریاست مجلس آتی، می‌گوید: «اکنون زود است که درباره ریاست مجلس آینده اظهارنظر کنیم و باید دید که در مجلس چه گرایش‌هایی از اصولگرایان وارد می‌شوند و چه طیفی می‌تواند اکثریت اصولگرایان را دارا باشد اما من او را در قامت ریاست مجلس می‌بینیم، زیرا کسی که می‌تواند در قامت نامزد ریاست‌جمهوری رقابت کند، حتما و به مراتب اولی می‌تواند رییس‌مجلس هم شود.»

به هر تفسیر از آنجا که در جریان انتخابات‌های گذشته بخت با سرهنگ بازنشسته چندان یار نبود، باید دید همای پیروزی در انتخابات، آیا این‌بار بر شانه‌های قالیباف می‌نشیند یا این‌بار هم نام «سردار» از صندوق آرای عمومی خارج نخواهد شد.

منبع: روزنامه اعتماد

منبع: ساعت24

کلیدواژه: احمدی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۶۴۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی جوی نسبتا آرام و پایدار بر آسمان کرمان

فهیمه راستی با اعلام اینکه هم اکنون آسمان استان کرمان صاف تاکمی ابریست، گفت: برای امروز جوی نسبتا آرام و پایدار در سطح استان پیش بینی می‌شود.

وی افزود: برای روز سه شنبه و چهارشنبه ضمن افزایش ابر، رگبار پراکنده در برخی مناطق دور از انتظار نیست.

راستی بیان داشت: مجددا روز سه شنبه بر سرعت وزش باد افزوده می‌شود و بیشینه سرعت در شمال غرب و جنوب شرق است که کاهش کیفیت هوا و غلظت غبار دور از انتظار نیست.

کارشناس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان تصریح کرد: فهرج در ۲۴ ساعت گذشته با دمای ۳۸ درجه سانتیگراد، گرم‌ترین و لاله زار با دمای ۲ درجه سانتیگراد خنک‌ترین مناطق استان کرمان به ثبت رسیده اند.

 راستی حداقل دمای امروز شهر کرمان را ۹ درجه سانتیگراد اعلام کرد و بیان داشت: امروز دمای کرمان در گرم‌ترین ساعات خود به ۲۸ درجه سانتیگراد می‌رسد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • تصاویری از بنرهای تبلیغاتی شانا و امنا در سطح شهر تهران /از لیست‌های دیگر خبری نیست
  • عضو جبهه پایداری: با کودک همسری مخالفم / مستنداتی علیه فرزین دارم!
  • فیلم/رضوانی: برخی‌ها فیگور ریاست مجلس گرفته‌اند اما پاپس‌ می‌کشند
  • کاندیداها در آستانه انتخابات دنبال ارائه دیدگاه‌هایشان باشند
  • فهرست کامل کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای انتخابات منتشر شد
  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • کاندیداهای شورای ائتلاف در حوزه انتخابیه قائم‌شهر معرفی شد
  • انصراف قالیباف از نمایندگی مجلس جدی است؟ /برنامه ریزی ۵ ساله برای ورود به انتخابات ۱۴۰۸ /دولت رئیسی علیه قالیباف دست به کار شد
  • پیش بینی جوی نسبتا آرام و پایدار بر آسمان کرمان
  • افشاگری رشیدی کوچی: افرادی محکومیت قطعی داشتند، اما به دلیل نزدیکی شان به دولت در مجلس آینده حضور دارند / می‌خواهند ریاست را هم به جریان پایداری نزدیک کنند