Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمدی‌نژاد برای انتخابات لیست می‌دهد؟

بهمن شریف زاده، روحانی نزدیک به احمدی‌نژاد درباره حمایت احمدی‌نژاد از نامزدها یا لیست‌های انتخاباتی به اعتماد گفت: «كساني كه با اين جريان قرابت فكري داشتند، رد صلاحيت شده‌اند اما هرگز و اصلا اين احتمال وجود ندارد كه از سوي جريان بهار و آقاي احمدي‌نژاد فهرست انتخاباتي منتشر شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

يقين دارم كه آقاي احمدي‌نژاد ليستي ندارد و از هيچ فهرستي هم حمايت نخواهد كرد. ا

ساسا قرار نيست در اين انتخابات ليستي هم ارايه كنند. اگر منظورتان از نزديكان احمدي‌نژاد كساني هستند كه قبلا با ايشان همكاري مي‌كردند، آنها الزاما با آقاي احمدي‌نژاد همفكر نبوده و نيستند. به بيان ديگر تعدادي از وزراي كابينه آقاي احمدي‌نژاد اساسا با ايشان همفكر نبودند اما به دليل فكر فراجناحي كه احمدي‌نژاد داشت، از آنها در هيات دولت استفاده مي‌كرد.

اگر نام برخي وزراي سابق دولت نهم و دهم را در برخي ليست‌هاي انتخاباتي مي‌بينيد، به اين معنا نيست كه آنها مورد حمايت آقاي احمدي‌نژاد هستند يا به اين جريان گرايش دارند. گاه مي‌بينيم كه مخالف‌ترين افراد با آقاي احمدي‌نژاد از بين وزراي خود او بوده‌اند. از سويي بسياري از نزديكان به ايشان در انتخابات نام‌نويسي نكردند؛ بنا هم اين نبوده كه نام‌نويسي كنند.

اما چند نفري كه از هواداران آقاي احمدي‌نژاد بودند و نام‌نويسي كردند هم ردصلاحيت شدند. به بيان دقيق‌تر كسي از نزديكان احمدي‌نژاد در انتخابات نام‌نويسي نكرده است؛ بلكه تعدادي از هواداران اقدام كردند كه آنها هم ردصلاحيت شدند. اما ممكن است از سوي برخي كانديداها تلاش شود كه با استفاده از نام احمدي‌نژاد به مجلس راه پيدا كنند؛ يعني خودشان را به اين جريان منتسب مي‌كنند. ممكن است در گذشته سابقه هواداري از احمدي‌نژاد را داشتند اما بعدها جدا و دور شدند و مثلا به «جمنا» رفته‌اند، اما الان براي ورود به مجلس مي‌خواهند از همان گذشته استفاده كنند.

اين طرح وجود دارد و هنوز برخي مي‌خواهند از آن سابقه استفاده كنند. به همين دليل ممكن است ببينيد برخي با اسم و عكس احمدي‌نژاد تبليغ مي‌كنند و اين توهم به وجود بيايد كه احمدي‌نژاد حامي اين فرد يا گروه است؛ اما اين طور نيست...

آقاي احمدي‌نژاد از ليستي يا كسي حمايت نمي‌كنند اما رويكرد تحريمي ندارند فقط مي‌گويند به اسم ما كسي وارد مجلس نشود. اين هم كه ليستي ارايه نمي‌كنند به اين دليل است كه معترضند كه چرا اين تفكر را رد صلاحيت مي‌كنند.»

***

احتمال ائتلاف برخی احزاب اصلاح‌طلب در تهران

شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای بر عدم ارائه لیست واحد اصلاح‌طلبان در تهران تاکید کرد. در این بیانیه بر عدم امکان رقابت به‌دلیل ردصلاحیت‌ نامزدهای اصلاح‌طلب تاکید شده است.

درباره استان‌ها و حوزه‌های انتخابیه غیر از تهران، تصمیم برای معرفی نامزد به شوراهای استانی واگذار شده است: «در اجرای راهبرد مصوب مبنی بر معرفی نامزدهای واجد معیارهای مصوب شورای عالی در سایر نقاط کشور، از شوراهای اصلاح طلبان استان­ها تقاضای می­‌کنیم متناسب با واقعیات صحنه‌­های رقابت، راسا و به صورت اقتضایی نسبت به معرفی نامزدها و کمک به حضور پررنگ مردم در رویداد مهم انتخاباتی پیش رو نهایت سعی و تلاش خود را مبذول دارند.»

اما آنچه در این بیانیه بسیار مهم است استراتژی اصلاح‌طلبان برای تهران است: «در حوزه انتخابیه تهران، ری، اسلام شهر، شمیرانات و پردیس، عمده­ ظرفیت و فرصت حضور احزاب و شخصیت‌های نام آشنا از این جبهه گرفته شده است. با این شرایط هرگونه تصمیم احزاب عضو که امکان رقابت حداقلی در این حوزه برای آنان باقیمانده است مورد احترام بوده و حق قانونی آنهاست تا با نام و عنوان خود از کاندیدای مورد نظر خود حمایت نمایند.»

با این بیانیه مشخص شد که شورای عالی اصلاح‌طلبان به احزاب اصلاح‌طلب اجازه داده که لیست انتخاباتی منتشر کنند اما ائتلاف فراگیر اصلاح‌طلبان دیگر شکل نخواهد گرفت.

روز چهارشنبه محمدرضا راه‌چمنی دبیرکل حزب وحدت و همکاری ملی در گفت‌وگو با تسنیم و فارس تفسیری جدید از مصوبه شورای سیاستگذاری ارائه کرد و احتمال ائتلاف چند حزب اصلاح‌طلب در تهران را مطرح کرد. راه‌چمنی گفت: شورای سیاست‌گذاری در مصوبه شب گذشته خود اعلام کرد که این شورا هیچ لیستی برای انتخابات پیش‌ِرو در تهران ارائه نمی‌دهد و شورا هم تصویب کرده احزاب اصلاح‌طلبی که کاندیدا دارند می‌توانند در یک جمع یا ائتلافی جدید کاندیدا معرفی کنند.

وی افزود: بنا است حدوداً دوازده حزب اصلاح‌طلب که کاندیدا دارند و مایلند در تهران در انتخابات شرکت کنند، در قالب ائتلافی با نام مثلاً "اصلاح‌طلبان پایتخت" برای تهران فهرستی را معرفی کنند، در همین راستا روز آینده جلسه احزابی که کاندیدا دارند برگزار می‌شود.

راه‌چمنی تصریح کرد: مقرر شد تا فردا جمع کثیری از احزاب اصلاح‌طلب عضو شورای هماهنگی جبهه اصلاحات که دارای کاندیدا در تهران هستند، در قالب جلسه‌ای درباره لیست مدنظر بحث و گفتگو کنند.

خبرگزاری فارس هم لیستی از احزابی که بنا دارند ائتلاف کنند منتشر کرد که در بین آنها نام حزب ندا، کارگزاران و اعتماد ملی به چشم می‌خورد. هرچند ساعتی بعد مهران فرجی، رئیس روابط عمومی و تبلیغات حزب اعتماد ملی در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان، خبر حضور این حزب در ائتلاف اصلاح طلبان پایتخت را تکذیب کرد.

احتمال ائتلاف چند حزب اصلاح‌طلب، شورای سیاستگذاری را بر آن داشت تا در اطلاعیه‌ای فوری تاکید کند نباید ائتلافی از احزاب اصاح‌طلب شکل بگیرد. در این اطلاعیه کوتاه آمده است: «طبق مصوبه شورای عالی سیاستگذاری جبهه اصلاح طلبان مورخ ۱۵بهمن ماه ۱۳۹۸، اصلاح طلبان هیچ لیست ائتلافی تحت این عنوان و یا هر عنوان دیگری که تداعی کننده ائتلاف اصلاح طلبان باشد، نخواهند داشت و هر ائتلافی تحت این عناوین قویاً تکذیب می شود.»

با این تفاصیل برای مشخص شدن تکلیف احزاب اصلاح‌طلب در انتخابات باید چشم به‌راه روزهای آتی باشیم.

***

آیت‌الله جنتی: انتخابات رقابتی است

آیت‌الله احمد جنتی دبیر شورای نگهبان صبح چهارشنبه در جلسه این شورا با اشاره به پایان مرحله بررسی شکایات داوطلبان گفت: روز‌های کاری حساس و فشرده‌ای را در هفته گذشته پشت سر گذاشتیم تا به تمامی شکایات داوطلبان با دقت رسیدگی کنیم.

آیت‌الله جنتی تاکید کرد: تمام دقت‌مان را کردیم تا داوطلبان با شرایط قانون انتخابات مطابقت دهیم و آنها را احراز و تائید صلاحیت کنیم چراکه اگر بی دقتی در این زمینه صورت بگیرد و انسانی فاقد شرایط وارد مجلس شود، دیگر نمی‌شود کاری کرد. متاسفانه سازوکار "خودنظارتی" مجلس با نام هیات نظارت بر رفتار نمایندگان هم کارآمدی لازم را ندارد.

وی در ادامه به تائید بیش از ۷ هزار نفر نامزد از طیف‌های گوناگون سیاسی و افراد مستقل اشاره کرد و گفت: با این حجم از نامزدها، انتخابات پیش رو همچون گذشته، انشاءالله رقابتی و سالم برگزار خواهد شد.

بیشتر بخوانید:

آیت‌الله جنتی: مردم به سلامت انتخابات اعتماد دارند

***

انتخابات مجلس خبرگان در فارس با یک نامزد برگزار می‌شود

قرار است همزمان با انتخابات مجلس، انتخابات میاندوره‌ای مجلس خبرگان رهبری در استان‌های تهران، خراسان رضوی، خراسان شمالی، فارس و قم برگزار شود تا منتخبین مردم بر کرسی‌های این مجلس که به‌دلیل درگذشت برخی از اعضا خالی شده‌است بنشینند. امروز در اطلاعیه شماره ۹ ستاد انتخابات کشور، اسامی و مشخصات نامزدهای انتخابات اولین میاندوره ای پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری که طبق نظریه فقهای شورای نگهبان واجد شرایط قانونی شناخته شده‌اند اعلام شد­.

بیشتر بخوانید:

اسامی نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان رهبری اعلام شد + جدول

اطلاعیه ستاد انتخابات درباره زمان تبلیغات انتخابات خبرگان

آنچه در این خبر جلب توجه می‌کند، جدول استان فارس است. در جدول استان فارس که رقابت برای یک کرسی است، فقط نام امام‌جمعه کنونی شیراز، حجت‌الاسلام دژکام به چشم می‌خورد. بدین ترتیب باید گفت تا این لحظه انتخابات رقابتی در این استان شکل نگرفته است. هرچند ممکن است شورای نگهبان تا زمان آغاز تبلیغات این این انتخابات یعنی هفدهم بهمن یک نفر از داوطلبین استان‌های دیگر را راضی کند تا به فارس حوزه‌اش به فارس منتقل شود.

***

استقبال از لیست جداگانه پایداری

ناصر ایمانی درباره ابعاد ارائه لیست جداگانه جبهه پایداری به «نامه‌نیوز» گفت: «همان‌طور که پیشتر هم گفته‌ام جدایی پایداری از اصولگرایان اتفاق عجیبی نیست و با تصمیم این طیف آسمان بر زمین نیامده است. دبیر کل این طیف می‌گوید که ارائه لیست جداگانه به معنای برهم‌زدن وحدت نیست که این گزاره کاملا نادرست است زیرا کاری که پایداری‌ها کردند جز وحدت‌شکنی نبود. وحدت یعنی افرادی در عین حال که اختلاف‌نظر دارند، در مقطعی اختلاف‌ها را کنار بگذارند و به نتیجه مشترک برسند. در انتخابات نتیجه مشترک ارائه لیست واحد بود و اکنون که این مهم محقق نشده است، نمی‌توان گفت همچنان وحدت وجود دارد. ممکن است در موضوعات دیگر پایداری‌ها با دیگر اصوگرایان تفکرات مشترکی داشته باشند اما بحث همه در شرایط فعلی انتخابات بود و قرار بود که وحدت بر این امر رخ دهد. پس پایداری با ارائه لیست جداگانه وحدت را از بین برد».

او ادامه داد: «پایداری‌ از زمان ایجادش تا امروز بر سر انتخابات با اصولگرایان مشکل داشته است؛ چه در انتخابات مجلس، چه انتخابات ریاست‌جمهوری و چه انتخابات شوراها. البته بد هم نشد و باید از این موضوع استقبال کرد زیرا بالاخره اصولگرایان مانند دوره‌های قبل در برابر آنها مماشات نکردند. از سوی دیگر وزن هر گروه هم معلوم می‌شود و همه درمی‌یابند که پایگاه اجتماعی طیف پایداری آنچه ادعا می‌کنند و جدایی آنها از اصولگرایان نتیجه انتخابات را تغییر نمی‌دهد».

او در پایان درخصوص گزاره دیگری که اصلاح‌طلبان مطرح می‌کنند مبنی بر اینکه با پایین آمدن مشارکت اصولگرایان پیروز انتخابات می‌شوند گفت: «اگر به آمارهای انتخابات‌های دوره‌های گذشته نگاه کنید درمی‌یابید که حتی مجالسی که کاملا جناحی تشکیل شده‌ بودند هم با میزان مشارکت بالای مردم همراه بودند؛ مثلا مجلس چهارم کاملا در دست نیروهای راست بود یا مجلس ششم کاملا در اختیار نیروهای اصلاح‌طلب بود اما آمار مشارکت مردم در هر دوی این مجالس بالا بوده است. اصلاح‌طلبان با چنین سخنانی می‌خواهند بگویند خودشان نماد و نمود کامل دموکراسی، آزادی بیان و هر ویژگی‌ مثبتی هستند و طرف مقابل یعنی اصولگرایان نماد همه خشونت‌ها و بسته‌انگاری‌ها و سیاهی‌ها هستند. آنها چنین القاء می‌کنند که هر زمان مردم در انتخابات شرکت کنند  اصلاح‌طلبان پیروز می‌شوند و هر زمان که مشارکت پایین آید اصولگرایان برنده می‌شوند که چنین موضوعی هم به شدت نادرست است و با اهدافی خاص ارائه می‌شود. هرچند به نظر من مردم چندان به اصولگرا و اصلاح‌طلب بودن نامزدها نگاه نمی‌کنند و در شهرهای بزرگ مانند تهران به برنامه‌ها و میزان کاری که می‌توانند انجام دهند رأی می‌دهند و در شهرستان‌های معمولا آراء منطقه‌ای و قومی است».

 

منبع: الف

کلیدواژه: ارائه لیست جداگانه اصلاح طلب در تهران احزاب اصلاح طلب مجلس خبرگان رهبری شورای سیاستگذاری کاندیدا دارند انتخابات رقابتی آقای احمدی نژاد احتمال ائتلاف برای انتخابات انتخابات مجلس آیت الله جنتی حزب اصلاح طلب شورای نگهبان معرفی نامزد اصلاح طلبان شورای عالی احمدی نژاد نام نویسی راه چمنی استان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۹۹۸۱۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهتمام به تحقق راهبرد‌های چهارگانه تعیین شده رهبر انقلاب

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نگهبان، آیت‌الله احمد جنتی در ابتدای جلسه امروز (چهارشنبه) این شورا فرارسیدن میلاد حضرت معصومه (س) و آغاز دهه کرامت را گرامی داشت و اظهار کرد: امیدوارم فعالیت‌های فرهنگی که در دهه کرامت انجام می‌شود، افزایش معرفت دینی جامعه و به‌خصوص جوانان را به دنبال داشته باشد.   وی خاطرنشان کرد: احترام فراوانی که ائمه عظیم الشأن برای حضرت معصومه (س) قائل بوده‌اند و جایگاه رفیع آن حضرت نزد علمای بزرگی مانند امام خمینی (ره)، اثبات می‌کند که نگاه دین مبین اسلام به زنان یک نگاه متعالی است.   آیت‌الله جنتی تاکید کرد: تبدیل شدن شهر قم به پایگاه نشر معارف اهل بیت (ع) و تربیت عالمان بزرگ دینی از برکات هجرت مجاهدانه و مخلصانه این بانوی مومن ولایتمدار است.   دبیر شورای نگهبان در بخش دیگری از صحبت‌هایش به برگزاری مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز جمعه ۲۱ اردیبهشت اشاره کرد و گفت: این انتخابات در ۲۲ حوزه انتخابیه از ۱۵ استان برگزار می‌شود و شورای نگهبان نیز در راستای تحقق راهبرد‌های چهارگانه تعیین شده مقام معظم رهبری برای انتخابات، تمام توان خود را برای انجام وظایف قانونی‌اش به کار خواهد گرفت.   وی همچنین بیان کرد: آنچه امروز از مواجهه مدعیان آزادی و حقوق بشر با دانشگاهیان معترض به ظلم رژیم صهیونیستی از رسانه‌ها پخش می‌شود، نمایش بی‌آبرویی دولت آمریکا و بی‌اعتباری ادعا‌ها و شعار‌های خوش‌رنگ و لعاب جهان غرب است.   آیت‌الله جنتی در پایان عنوان کرد: بیداری جوانان غربی و اعلام انزجار آنها از ظلم رژیم صهیونیستی و حمایت‌های دولت غربی از این رژیم غاصب، شاید برای حاکمان دنیاپرست غربی غافلگیرکننده باشد، اما برای خداباوران عالم قابل پیش‌بینی بود و نگاه امیدوارانه مقام معظم رهبری در نامه ایشان به جوانان کشور‌های غربی، برخاسته از این باور مومنانه است.

دیگر خبرها

  • اهداف پشت پرده رقیب تراشی برای قالیباف! / اصلاح‌طلبان: در مجلس دوازدهم اقلیت نه نیروی سوم هستیم!
  • واکنش وزیر کشور به ادعای حمایت دولت از یک لیست انتخاباتی
  • آیت‌الله جنتی: بیداری جوانان غربی و انزجار آن‌ها از اسراییل قابل پیش‌بینی بود
  • اهتمام به تحقق راهبرد‌های چهارگانه تعیین شده رهبر انقلاب
  • مواجهه غرب با دانشگاهیان معترض نمایش بی‌اعتباری ادعاهایشان است
  • بیداری جوانان غربی و انزجار آن‌ها از اسراییل قابل پیش‌بینی بود
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند