Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایران، دو هفته تا برگزاری انتخابات مجلس یازدهم، تحولات انتخاباتی همچنان در جریان است اما بدون آنکه صحنه این رقابت شاهد یک «اتفاق بزرگ» باشد؛ در جریان اصلاحات خبر تأیید صلاحیت تنها دو چهره از راه رسیده و در جریان اصولگرا هم هیچ نشانی از تحولی در جهت وحدت و ائتلاف دیده نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این اوصاف صحنه رقابت تقریباً این گونه قطعی شده که اصلاح‌طلبان در حالتی شبیه خلع سلاح در حاشیه میدان شاهد رقابت دو لیست فراگیر اصولگرایان خواهند بود.

افزوده شدن دو چهره به فهرست اصلاح‌طلبان

اسماعیل گرامی‌مقدم، سخنگوی حزب اعتماد ملی خبر داد که صلاحیت دو چهره سرشناس این حزب یعنی محمدعلی افشانی و محمدحسین مقیمی تأیید شده است. افشانی در سال‌های اخیر سابقه استانداری فارس و شهرداری تهران را در کارنامه دارد و مقیمی نیز در دولت اعتدال معاون سیاسی وزارت کشور و استاندار تهران بود. این اتفاق البته می‌تواند قدمی باشد برای تسهیل امکان ارائه لیست کامل اصلاح‌طلبان در تهران، البته بی آنکه در دیگر مناطق کشور کار رقابت را برای جبهه اصلاحات تسهیل کند. اما مسأله این است که آیا وجود دو چهره سرشناس حزب اعتماد ملی این مجموعه را برای مشارکت در ارائه فهرست در پایتخت تشویق خواهد کرد؟ حزب اعتماد ملی روز چهارشنبه اعلام کرده بود که وارد فرآیند معرفی فهرست انتخاباتی نخواهد شد.

گرامی‌مقدم دیروز درخصوص احتمال تغییر حوزه محمدرضا خباز از دیگر اعضای این حزب از تهران به کاشمر به فارس گفته است: «آقای خباز قاعدتاً باید تغییر حوزه بدهد چرا که طبق مصوبه شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح‌طلبان امکان لیست‌دهی در تهران وجود ندارد.»

حزب کارگزاران سازندگی اما به عنوان یکی از سه حزب بزرگ اصلاح‌طلب در جلسه شامگاه پنجشنبه خود درباره ارائه لیست در تهران باز هم به جمع‌بندی نرسید. به گزارش ایسنا در نشست اخیر شورای مرکزی این حزب مقرر شده که پس از بررسی اسامی تأیید صلاحیت‌شدگان در تهران، جمع‌بندی کمیته انتخابات در دستور جلسه فوق‌العاده شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی ایران که هفته آینده برگزار خواهد شد، قرار گیرد. حزب کارگزاران همچنین به سیاق شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان تصمیم‌گیری درباره حمایت یا عدم حمایت از لیست در استان‌ها را به شورای کارگزاران سازندگی همان استان واگذار کرد. چیزی که نشانه کمبود یا عدم وجود نامزد اصلاح‌طلب در استان‌ها باشد.

مشارکت گلایه‌مندانه

با وجود این حتی برخی از اصلاح‌طلبان هم می‌گویند که ندادن لیست به معنای قهر با انتخابات و تحریم نیست. این را شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان قبلاً در بیانیه خود مطرح کرده بود و حالا مرتضی الویری، رئیس شورای عالی استان‌ها و از چهره‌های شناخته شده جریان اصلاحات به «باشگاه خبرنگاران جوان» گفته است: «با حضور پرشور در پای صندوق‌های رأی می‌توانیم بهترین افراد را راهی مجلس کنیم، اما این بدین معنی نیست که گلایه‌های خودمان را نادیده بگیریم.»

علی شکوری‌راد، دبیرکل حزب اتحاد ملت هم روز پنجشنبه به «ایرنا» گفته که «برای ما اصل شرکت در انتخابات است و معتقدیم مسیر اصلاحات از صندوق رأی عبور می‌کند و برای صندوق رأی اعتبار و ارزش زیادی قائل هستیم و حتی در شرایطی که این صندوق نتواند اصالت‌ها و اعتبار اصلی خودش را داشته باشد، هر مقدار که بهره‌ای از اصالت و اعتبار داشته باشد، باز برای ما فرصت است و می‌خواهیم از این فرصت استفاده کنیم.»

به گفته شکوری‌راد «حزب اتحاد ملت به استان‌ها و حوزه‌های انتخابیه در شهرستان‌ها اعلام کرده است که در هر حوزه انتخابیه‌ای که نامزد اصلاح‌طلبی وجود دارد و امید دارند آن نامزد در مجلس بعدی کنش اصلاح‌طلبانه داشته باشد،  در انتخابات از او حمایت کنند.» یعنی دقیقاً همان تصمیمی که شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان و حزب کارگزاران سازندگی گرفته‌اند.

لیست سوم اصولگرایان؛ شکاف جدید در شورای ائتلاف

در سوی دیگر میدان در شرایطی که تقریباً ارائه دو لیست توسط اصولگرایان قطعی شده اخباری درباره قطعی شدن معرفی یک لیست سوم هم به گوش می‌رسد. لیستی متشکل از نزدیکان شهاب‌الدین صدر.

محمدجواد محمدی نوری، قائم مقام ستاد انتخابات جبهه پیشرفت رفاه و عدالت در تهران از نهایی شدن لیست تشکل متبوعش برای انتخابات خبر داد و گفت: نام لیست جبهه در انتخابات مجلس یازدهم‌ «مجلس مردم» است و تقریباً در تمامی استان‌ها نیز یا به صورت مشترک یا با برخی جریانات همسو یا کاملاً مستقل تحت همین عنوان افراد لایق و کارآمد را معرفی خواهیم کرد. جبهه پیشرفت رفاه و عدالت تا قبل از این در قالب شورای ائتلاف اصولگرایان فعال بود.

هر چند شاید به لحاظ وزن کشی این جبهه به صورت مستقل از شانس قابل ملاحظه‌ای در رقابت انتخاباتی برخوردار نباشد اما خروج آن از شورای ائتلاف می‌تواند نشانه‌ای باشد از سختی کار در این مجموعه برای رسیدن به فهرست ائتلافی نهایی.

البته خبرگزاری فارس هم خبر داده به دنبال خروج جبهه پایداری و پافشاری این حزب برای ارائه لیست جداگانه، برخی احزاب و چهره های دیگر نیز در اعتراض به این موضوع خواستار لیست جداگانه شدند از جمله برخی افراد با فشار بر روی محمدباقر قالیباف، خواستار ارائه لیست جداگانه توسط وی شدند.

کد خبر 483006 برچسب‌ها مجلس - انتخابات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: مجلس انتخابات شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان حزب کارگزاران سازندگی حزب اعتماد ملی شورای ائتلاف تأیید صلاحیت لیست جداگانه ارائه لیست استان ها لیست سوم دو چهره

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۱۹۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند

احزاب مختلف آذربایجان‌ شرقی لیست‌های خود برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو را اعلام کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان شرقی، مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم _جمعه بیست‌و یکم اردیبهشت _همزمان با سراسر کشور در سه حوزه انتخابیه آذربایجان شرقی شامل میانه، شبستر و تبریز (تبریز، اسکو و آذرشهر) برگزار می‌شود.

احزاب مختلف آذربایجان‌شرقی نیز در بیانیه‌های جداگانه حمایت خود را از لیست انتخابی اعلام کردند.

شورای ائتلاف نیروهای انقلاب

در بیانیه شورای ائتلاف نیروهای انقلاب استان آذربایجان شرقی آمده است: با توجه به اینکه از ۶ نفر لیست دور اول انتخابات یک نفر موفق به اخذ اکثریت آرا و راهیابی به مجلس شورای اسلامی شد، از پنج کاندیدای دیگر لیست شورای ائتلاف شامل سیدمحمدرضا میرتاج الدینی، علیرضا نوین، علیرضا منادی، علی آجودان زاده و علی جعفری آذر اعلام حمایت می‌شود.

در مرحله اول انتخابات مجلس دوازدهم در ۱۱ اسفند سال ۱۴۰۲ «روح اله متفکر آزاد» به عنوان نماینده مردم در حوزه انتخابیه تبریز، آذرشهر و اسکو از این لیست انتخاب شد.

حزب همت

نامزدهای مورد حمایت حزب همت (همدلی مردم تحول خواه) در حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر برای انتخابات دور دوم مجلس شورای اسلامی مشخص شدند.

بر اساس اطلاعیه این حزب در استان آذربایجان شرقی، محمد حسین فرهنگی، رضا صدیقی، علیرضا نوین و علی آجودان زاده نامزدهای مورد حمایت این حزب هستند.

حزب رفاه و سلامت

حزب رفاه و سلامت نامزدهای مورد حمایت خود را برای دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم در حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر اعلام کرد.

سید محمدرضا میرتاج الدینی، علیرضا منادی، علیرضا نوین و علی آجودان زاده در لیست این حزب قرار دارند.

جبهه مطالعه مردمی

جواد عبادی، علی جعفری آذر، علیرضا نوین و رضا صدیقی نیز در لیست حمایتی جبهه مطالعه مردمی قرار گرفتند.

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی همزمان با کشور یازدهم اسفند ۱۴۰۲ در ۱۳ حوزه انتخابیه آذربایجان شرقی برگزار شد و ۵۱۲ نامزد برای تصدی ۱۹ کرسی در استان با هم رقابت کردند که ۱۳ نفر به طور مستقیم در دور اول راهی مجلس شدند و ۱۲ نفر نیز برای تعیین ۶ نماینده سه حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر، میانه و شبستر به دور دوم راه یافتند.

کد خبر 750753

دیگر خبرها

  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • هدف رادیکال‌ها از تبلیغ سبک زندگی غیررسمی چیست؟ / ادعای یک روزنامه اصلاح‌طلب درباره یک لیست انتخاباتی!
  • فهرست کامل کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب برای انتخابات منتشر شد
  • لیست نهایی کاندیداهای شورای ائتلاف نیروهای انقلاب منتشر شد
  • کاندیداهای شورای ائتلاف در حوزه انتخابیه قائم‌شهر معرفی شد
  • ادعای بدون سند حجاریان درباره روحانی/ سخنی که خاندوزی باید تکذیب کند
  • احزاب آذربایجان‌ شرقی لیست‌های انتخاباتی خود را اعلام کردند
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شدند
  • اعتراف کیهان: فقط ۱۶۵ نامزد اعتدالی و اصلاح طلب برای انتخابات مجلس دوازدهم تایید صلاحیت شده بودند
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟